module 1

de voorbereiding

Welkom! Wat fijn dat je er bent.

De eerste module staat in het teken van de voorbereiding, alle spullen verzamelen en ruimte maken voor jezelf.

bewustzijn

op je zijn

Uit divers wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat bij mensen slechts een klein stukje van wat ze doen en wensen zichtbaar is voor anderen; het topje van de ijsberg.  

De manier waarop je je gedraagt wordt beïnvloed door verschillende factoren. Je gedrag [wat je doet] wordt gevoed door je kennis en vaardigheden maar ook door andere factoren; door je innerlijke processen. Processen die niet meteen zichtbaar zijn voor anderen.

In ijsberg termen, je zichtbare gedrag zit boven de waterlijn en onder de waterlijn zit het vaak onuitgesprokene [dat vaak ook niet bewust is].

Het idee achter de ijsberg is dat duurzame verandering van ‘buitenkantgedrag’ vaak niet makkelijk is, omdat dit ook een weergave is van de binnenkant van de mens.

Verandering vraagt om inzicht in de diepere lagen. 

Op het moment dat je dàt wat je wilt, je gedrag laat sturen dan leidt dat tot bezieling. Daar gaan je ogen van glimmen, dat maakt het leven waardevol. 

De ijsberg staat natuurlijk ook onder invloed van zijn omgeving, zowel zichtbaar als in de onderstroom. Wees je daar van bewust. Maak goed contact met wat JIJ wilt. Waar jij naar verlangt.

Tijdens De Kunst van Bewustzijn maken we contact de diepe lagen in onszelf, je gaat je authenticiteit ontdekken. Je krijgt bewustzijn op je eigen ZIJN. 

We reizen naar een diepte voorbij het denken. Hiervoor maken we gebruik van een methodiek gebaseerd op creativiteit, spiritualiteit en psychologie. 

een plek

voor jezelf

Creëer een fijne plek voor jezelf. Maak letterlijk ruimte voor jezelf.

Ons schoolsysteem heeft ons opgevoed in goed en fout. Mooi en lelijk. Tijdens de Kunst van Bewustzijn gaat het om het proces. De mening van anderen doet er niet toe. 

Het is daarom fijn als je een plek hebt waar je ongestoord aan de slag kunt met de opdrachten. Een oordeel-vrije plek geeft je de gelegenheid om eindeloos te experimenteren, te groeien en te ontdekken.

Niet iedereen heeft de luxe van een eigen kamer, wellicht kun je ergens een hoekje inrichten? 

Lukt dat niet, dan kun je ook jouw plekje steeds opnieuw inrichten met alle spullen binnen handbereik. Bewaar je spulletjes in een mooie doos of tas zodat je alles bij elkaar hebt.

Neem zoveel mogelijk hindernissen weg om te beginnen.

Creativiteit laat je innerlijke stem spreken

Tijdens de Kunst van Bewustzijn richten we onze aandacht naar binnen.  Met behulp van eenvoudige materialen ga je je onbewuste delen en processen in beeld brengen om daar vervolgens betekenis aan te geven.

Stap voor stap begeleiden wij je om je eigen ‘inzichtskaart’ te maken. Een kaart met een waardevolle boodschap. Iedere kaart die je maakt laat een ander aspect zien van jezelf, van wie jij bent. 

Wanneer je het proces ècht aangaat heb je een sleutel tot persoonlijke groei in handen, ontdek je je ware essentie.

Vrij van alle versluiering en illusie. 

Je ervaart dat je zoveel groter bent dan alleen het ‘ik’.

Dit zijn 3 inzichtskaarten uit mijn eigen collectie. In de loop van het programma worden deze kaarten toegelicht.

De afbeeldingen zijn niet rechtenvrij en mogen niet gekopieerd of gebruikt worden voor andere doeleinden.

“When you open to creative flow, magic happens. Creative flow is your connection to spirit. It’s what makes you unique.”

afbeeldingen

Het meest essentiële wat je nodig hebt om inzichtskaarten te maken is een overvloed aan afbeeldingen. 

Verzamel verschillende items waar je afbeeldingen uit kunt halen.

Tijdschriften, boeken, wenskaarten enz.

Je hoeft de afbeeldingen nog niet uit te knippen.

 

A5 karton

Je gaat je eigen inzichtskaart maken en daarvoor heb je een ‘ondergrond’ nodig waar je de afbeeldingen op gaat plakken. Het liefst dun karton of wat dikker papier.

De maat A5 [half A4] werkt het best voor deze methodiek. De afmeting dwingt je om keuzes te maken wat je wel of niet zichtbaar wilt laten zijn.

Je kunt bij ons voorgesneden karton bestellen inclusief plastic hoesje. Dit geeft de kaart extra body en waarde.

lijm

Je kunt allerlei soorten lijm gebruiken om je afbeeldingen op te plakken.

Net wat je fijn vindt om te gebruiken, of wat je op dit moment in huis hebt.

Wij vinden het prettig om met een lijmstick te werken. Je kunt dan nog een beetje met de afbeeldingen schuiven nadat je het hebt opgeplakt.

 

schaar

Je gebruikt de schaar om de afbeeldingen uit te knippen.

Het kan handig zijn om naast een gewone schaar een heel klein scherp schaartje bij de hand te hebben om kleine details uit te knippen.

 

to live a creative life we must lose our fear of being wrong

Joseph Chilton 

overmorgen

ontvang je

module 2