Spread the love

Sacred Cacao.

Een heilige plant met spirituele en genezende eigenschappen.

Al eeuwenlang koesteren mensen over de hele wereld cacao als een heilige plant met spirituele en genezende eigenschappen. Wat begon als een traditie in oude beschavingen is uitgegroeid tot een hedendaags ritueel dat bekend staat als de cacaoceremonie.

We duiken dieper in de oorsprong van de cacaoceremonie en bijzondere kracht van dit bijzondere ritueel.

 

lange traditie

Oorsprong in Meso-Amerika

De oorsprong van de cacaoceremonie gaat terug tot de oude beschavingen in Meso-Amerika, zoals de Maya’s en de Azteken. Voor deze culturen was cacao veel meer dan alleen een drankje; het werd beschouwd als een goddelijke substantie die een brug vormde tussen de aardse en spirituele werelden.

De ceremonie werd meestal geleid door een priester, sjamaan of spirituele leider. Deelnemers dronken de cacaodrank en gebruikten het als een middel om in contact te komen met de spirituele wereld, om heling te bevorderen, om inzichten te verkrijgen en om zich te verbinden met de goden.

Tijdens de ceremonie werden vaak andere rituele elementen gebruikt, zoals muziek, dans, zang en meditatie. Het doel was om een staat van bewustzijn te bereiken waarin de deelnemers dieper konden afstemmen op zichzelf, op anderen en op het goddelijke.

Het werd gezien als een manier om balans, harmonie en transformatie te bevorderen.

krachtig

Medicinaal en spiritueel

Cacao werd niet alleen gewaardeerd om zijn heerlijke smaak, maar ook om zijn medicinale en spirituele eigenschappen. Het bevatte natuurlijke stimulerende stoffen zoals theobromine en cafeïne, die energie en alertheid bevorderden. Daarnaast bevatte cacao ook tryptofaan, een aminozuur dat de aanmaak van serotonine stimuleert, het “gelukshormoon” dat een gevoel van welzijn en ontspanning bevordert. Door deze eigenschappen werd cacao beschouwd als een krachtig middel voor genezing en het openen van het hartchakra.

nieuw

Combinatie oude & nieuwe elementen

Hoewel de oorspronkelijke cacaoceremonies na de Spaanse verovering langzaam is verdwenen, is er de afgelopen decennia een hernieuwde interesse ontstaan.
De moderne cacaoceremonie combineert oude tradities met hedendaagse elementen zoals meditatie, ademhalingstechnieken en persoonlijke intentie. Het wordt vaak gezien als een manier om emotionele blokkades los te laten, inzicht te krijgen en een diepere verbinding met jezelf en anderen te ervaren.

HEILIGE RUIMTE

Belang van ritueel en intentie

Een essentieel aspect van de cacaoceremonie in de nieuwe vorm is het creëren van een heilige ruimte en het stellen van een intentie. Door bewustzijn te cultiveren en je aandacht te richten, kun je jezelf openstellen voor de helende en transformerende krachten van de cacao.
Het rituele aspect van de ceremonie, zoals het bewust drinken van de ceremoniële cacao draagt bij aan de heilige sfeer en de verbinding met de eeuwenoude tradities.

 

Nieuwsgierig naar een cacao ceremonie?

Wij bieden een Sacred Cacao Ceremonie in kleine intieme setting in ons prachtige historische pand in het centrum van Deventer.

dank-jewel

heel je leven dankbaar

Make your inbox happy 

Download gratis 15 vragen om te ontdekken wie je bent en ontvang inspiratie in je mailbox.


Spread the love