Spread the love

Durven

springen

in het diepe.

Kwetsbaar durven zijn is als een sprong in het diepe, waarbij de bodem niet zichtbaar is, maar waar je uiteindelijk naar boven komt, sterker en meer verbonden dan ooit tevoren.

In een wereld van onzekerheden en risico’s kan het delen van jouw innerlijke wereld een enge gedachte zijn. Maar juist in die kwetsbaarheid ligt de sleutel tot diepere verbindingen, groei en authentieke emoties.

durf te springen

Dr. Brené Brown definieert kwetsbaarheid als de bereidheid om jezelf emotioneel bloot te geven, ondanks de onzekerheden en risico’s die dit met zich meebrengt.

Het omvat angst, schaamte, verdriet en teleurstelling, maar is tegelijkertijd de bron van blijdschap, liefde, empathie en authenticiteit.

Kwetsbaarheid vraagt om moed, om eerlijk en open te zijn over je gevoelens, zowel naar jezelf als naar anderen toe.

alles is eindig

de weg naar

diepgaande verbinding

en authentieke groei

Kwetsbaarheid uit zich in het toegeven van angsten, het voeren van moeilijke gesprekken, het durven zeggen van nee, het verkennen van het onbekende en het uiten van liefde zonder garantie op wederkerigheid.

Het is het omarmen van angst, het doorstaan van ongemak en het loslaten van controle. Maar het is ook het volledig ervaren van geluk, wetende dat deze momenten eindig zijn.

Kwetsbaarheid is de kern van het opbouwen van diepgaande verbindingen met anderen, wetende dat dit je ook kan blootstellen aan pijn en onzekerheid.

angst

overwinnen

van barrières 

Angst is vaak de grootste belemmering om kwetsbaar te durven zijn. Angst voor afwijzing, pijn of beschadigd vertrouwen kan je ervan weerhouden om jouw kwetsbaarheid te tonen. Het kan voortkomen uit eerdere nare ervaringen, maar het is belangrijk om te onthouden dat kwetsbaarheid ook de weg is naar genezing en groei.

In een wereld die soms hard en onvoorspelbaar kan zijn, is kwetsbaarheid geen zwakte, maar een teken van moed en authenticiteit. 

Durf te springen wetende dat je sterker en meer verbonden zult opstaan. 

de kracht van kwetsbaarheid
Ingrid’s proces 

Van buiten was ik altijd sterk, vriendelijk, meestal vol zelfvertrouwen en onafhankelijk. Dat was er met de paplepel ingegoten. Maar wat er ook van binnen gebeurde, mijn ego zorgde ervoor dat ik dat vooral niet liet zien. Kwetsbaar opstellen en toegeven dat ik er soms helemaal doorheen zat? Nee, dat was geen optie. Ik bouwde een dik schild om me heen. Mij kreeg je niet klein.

En dat hield ik heel lang vol… Ik bleef sterk, voor iedereen en ook voor mezelf. Allerlei uitdagingen kwamen voorbij, maar ik kon het aan. Als vanzelfsprekend. Tot ik op een dag echt niet meer verder kon…

LIJMEN OF ONTMANTELEN

Toen stond ik voor een keuze… mezelf bijeenrapen, alles weer aan elkaar lijmen met een extra beschermingslaag, of mezelf afpellen om steeds dichter bij mijn ware zelf te komen. Ik koos voor optie twee. Laagje voor laagje heb ik mezelf ontmaskerd, op een holistische manier. Met veel creatieve oefeningen, mindfulness en spiritualiteit.

En daar sta ik dan… kwetsbaar te zijn. Kan ik dat maken met mijn eigen bedrijf? Moet ik niet gewoon de ‘big girl’ zijn? De perfectionista? 

Het was waanzinnig eng om mijn kwetsbaarheid te tonen. En toch heb ik ervoor gekozen om het wel te doen; om ons bedrijf vanuit authenticiteit op te bouwen. Omdat ik weet dat ik er heel veel mensen mee kan helpen. Ik wil graag laten zien en ervaren dat je een keuze hebt… Durf jij te springen?

 

Benieuwd

hoe jouw

kwetsbaarheid

juist jouw kracht

kan zijn?  

Wij helpen je graag ontdekken hoe ook jij kunt kiezen voor authenticiteit en groei. Boek een VIP ceremonie of stuur een mail naar info@ dank-jewel.nl 

dank-jewel

heel je leven dankbaar

Make your inbox happy 

Download gratis 15 vragen om te ontdekken wie je bent en ontvang inspiratie in je mailbox.


Spread the love