Spread the love

Je privéleven en je werk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar continu. Een fijne werkplek kan je hele leven een stuk prettiger maken.

Maar wat maakt dat jij fluitend naar je werk gaat? Naast je salaris brengt werken je nog veel meer. Voor de één is dat persoonlijke ontwikkeling, voor de ander gezelligheid.

Hoe zit dat bij jou? Wat heb jij nodig om vol enthousiasme te kunnen werken?

Hieronder staan zeven motivaties.

quote if you don't build your dreams

1. ontplooiing

Je werk biedt je de mogelijkheid om te groeien of uit te blinken in je vakgebied. Je leert veel en je ontwikkelt je voortdurend. Als dit belangrijk voor je is, zoek dan naar kansen om nieuwe vaardigheden te leren en jezelf uit te dagen.

2. vertier en plezier

Werk moet vooral leuk zijn, het voelt bijna als het uitleven van een hobby, zonder gehinderd te worden door strakke structuren en werktijden. Als plezier jouw drijfveer is, kijk dan of je meer creativiteit en flexibiliteit in je werk kunt vinden.

3. uitdaging

Spannend en uitdagend werk zorgt voor adrenaline en biedt de mogelijkheid om jezelf te bewijzen en concrete resultaten te behalen. Als uitdaging jou motiveert, zoek dan naar projecten waar je echt je tanden in kunt zetten.

4. maatschappelijk nut

Je wilt je nuttig voelen en een zinvolle bijdrage leveren. Werk geeft je zingeving en morele voldoening, en je draagt bij aan een gemeenschappelijk maatschappelijk doel. Als dit jou drijft, zoek dan naar manieren waarop jouw werk een positieve impact heeft op de wereld.

5. structuur en levensritme

Werk biedt je zekerheid, structuur en houvast om de dag zinvol in te vullen. Balans is belangrijk. Als structuur jou motiveert, zorg dan voor een stabiele routine en duidelijke verwachtingen in je werk.

6. geborgenheid

Gezellige collega’s en persoonlijke contacten met mensen waarbij je je op je gemak voelt. Als geborgenheid belangrijk voor je is, investeer dan in je relaties op het werk en creëer een ondersteunende omgeving.

 

7. identiteit en erkenning

Het werk gaat voor alles. Werk als verlengstuk van jezelf. Als erkenning belangrijk voor je is, zoek dan naar waardering en erkenning voor je inspanningen en resultaten.

Wat is jouw top 3?

Is er genoeg van jouw top drie aanwezig in je huidige baan?

Ja? Super!

Dan zit je waarschijnlijk lekker op je plek. Niet?

Kijk of je wat aanpassingen kunt doen. Het kan ook zijn dat er andere factoren meespelen, vaak onbewust. Denk daarbij aan vluchten van de thuissituatie, werkverslaving of onverwerkte problematiek.

Herken je daar iets van? Trek dan aan de bel en neem iemand in vertrouwen! Dit is een ongezonde motivatie om te werken en gaat ten koste van jezelf.

Neem je eigen verantwoordelijkheid en zorg ervoor dat je weer lol krijgt in je werk. Heb je hulp nodig? Neem vrijblijvend contact ons op.

Loop je vast?  

Wil je ondersteuning in dit proces? Wij helpen je graag. Boek een VIP ceremonie of stuur een mail naar info@ dank-jewel.nl. 

Monique en Ingrid, creators van dank-jewel.nl
dank-jewel

heel je leven dankbaar

Make your inbox happy 

Download gratis 15 vragen om te ontdekken wie je bent en ontvang inspiratie in je mailbox.


Spread the love