Spread the love

Rouw is een belangrijk onderdeel van het mens zijn. Een noodzakelijk proces voor het verwerken van een verlies om daarna verder te kunnen gaan met het leven.

Het rouwproces is voor iedereen uniek, iedereen verwerkt het op een andere manier.

Er is dan ook geen juiste of verkeerde manier om het rouwproces te doorlopen. Belangrijkste is om te luisteren naar je eigen behoeften en te doen wat het beste werkt voor jou.

elk verlies kan leiden tot rouw
rouw is divers

Elk verlies

kan leiden

tot rouw

We krijgen allemaal te maken met momenten in het leven waarbij we iets wat ons kostbaar is verliezen. Bij rouw denken mensen vaak aan het overlijden van een dierbare, maar rouw kan optreden na elk soort verlies zoals bij een scheiding, het verlies van je werk of door het verlies van je gezondheid.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

rouw is rauw

Scheiding

Denk maar eens aan het verlies van een geliefde bij een scheiding, wanneer je afscheid moet nemen van het leven met iemand samen heeft dit vaak grote impact. Het is vaak meer dan alleen het verlies van je [voormalige] liefde, ook het verlies van een bepaalde zekerheid,  het verlies van je huis, het verlies van je [schoon-]familie en je vrienden.

Werk

Of het verlies van je baan of inkomen, vaak is je baan een belangrijk onderdeel van je identiteit; wie je bent, als je dit verliest, verlies je vaak ook een stukje van je zelf. 

Ziekte

Of het [tijdelijke] verlies van je gezondheid kan ook grote impact hebben op jou als mens. Het niet meer kunnen vertrouwen op je lichaam, het verlies van wie je was voordat je ziek werd.

Of het [tijdelijke] verlies van je gezondheid kan ook grote impact hebben op jou als mens. Het niet meer kunnen vertrouwen op je lichaam, het verlies van wie je was voordat je ziek werd.

herontdek jezelf

Neem de tijd

 

Het is belangrijk dat je beseft dat het niet uitmaakt wat voor soort verlies je meemaakt en dat elk soort verlies kan leiden tot rouw en verdriet.

Door welke stappen je ook heen gaat, of hoe lang het proces ook duurt het maakt niet uit. Neem de tijd en de ruimte om het te verwerken op jouw eigen manier. Het gaat erom dat je jezelf herontdekt! Dat je je bewust wordt van wie jij bent of misschien wel wilt worden na het verlies?

Wij verzorgen ceremonies die jou helpen bij het verwerken van jouw verlies.

dank-jewel

heel je leven dankbaar

Make your inbox happy 

Download gratis 15 vragen om te ontdekken wie je bent en ontvang inspiratie in je mailbox.


Spread the love