Spread the love

Omarm je innerlijke kracht en wijsheid.

 

Waar denk jij aan als je het woord ‘ritueel’ hoort?

Voor ons is een ritueel een [eenvoudige] manier om bewust om te gaan met zowel de grote als de kleine veranderingen in het leven. Ze kunnen een bijdrage leveren aan het liefdevol loslaten van oude patronen en trauma’s en het verwelkomen van nieuwe fases.

Rituelen creëren ruimte om aandacht te schenken aan verandering, groei en dankbaarheid.

Een dank-jewel naar het leven.

rituelen, heel je leven dankbaar, cacaoceremonie
bron

Transformatie & verbinding

Al eeuwenlang dienen rituelen als een bron van kracht gedurende momenten van transformatie in het leven. Momenten zoals geboorte, volwassenwording, huwelijk, dood en andere belangrijke mijlpalen. Deze overgangsmomenten kunnen gepaard gaan met intense emoties, onzekerheid en verandering.

Rituelen spelen een belangrijke rol bij het markeren en begeleiden van deze overgangen waardoor deze momenten betekenisvol en krachtig worden. Rituelen bieden op zo’n moment een gevoel van continuïteit en houvast te midden van verandering.

Omdat rituelen vaak een historische en culturele achtergrond hebben die teruggaat tot generaties voor ons, herinneren ze ons eraan dat we deel uitmaken van een groter geheel, zoals een gemeenschap, een cultuur, een spirituele traditie of zelfs de mensheid als geheel.

dank-jewel, rituelen

Modern jasje

Dank-jewel maakt gebruikt van oude en nieuwe rituelen; een ritueel kan alles zijn wat je wilt. Wat ze echter gemeen hebben, is dat ze je leren even stil te staan bij het nu, bij jouw emoties en intenties.

Een ritueel bestaat uit drie fases:

Fase 1: moment van bezinning

Neem de tijd om te onderzoeken wat er op dit moment allemaal gebeurt in je leven. 

Fase 2: richt je aandacht op je lichaam

Hoe voelt je lichaam? Je emoties? Ademhaling? 

Fase 3: waar verlang je naar? 

Ben je op zoek naar rust? Meer energie? Acceptatie of verandering? Definieer duidelijk jouw intentie.

verander

Transformeer jezelf!

Rituelen bezitten de kracht om diepgaande verandering teweeg te brengen. Ze kunnen je helpen om oude patronen liefdevol los te laten of op een andere manier vast te houden, nieuwe perspectieven te omarmen en persoonlijke groei te bevorderen.

Of je nu worstelt met onzekerheid, pijn uit het verleden of simpelweg de behoefte voelt om een nieuwe richting in te slaan, rituelen kunnen je begeleiden op jouw pad naar transformatie en empowerment.

kim’s proces

mijn

persoonlijke

trans-formatie

Kim den Ouden

Ik heb persoonlijk de kracht van rituelen ervaren na het verlies van mijn moeder, nu zo’n 2 jaar geleden. Verschillende rituelen hebben mij geholpen bij het verwerken van mijn verdriet, hebben mij kracht gegeven. Ze hebben mij bewust gemaakt van de dankbaarheid voor het leven dat wij samen hebben mogen ervaren.

Tijdens een bijzondere healingsessie met Monique en Ingrid heb ik op een diep energetisch niveau de navelstreng met mijn moeder liefdevol losgelaten, zodat we beiden verder konden gaan met ons eigen leven.

Daarnaast heb ik verschillende creatieve rituelen toegepast om het verlies te verwerken en mijn verdriet een plek te geven. Thuis heb ik een altaar gecreëerd; een heilige plek waar ik bewust even kan stilstaan bij mijn emoties, waar ik bewust even kan stilstaan bij al mijn gevoelens, een intentie kan uitspreken en een kaarsje kan laten branden. Al deze rituelen hebben mij enorm geholpen om te groeien en om de kracht van onvoorwaardelijke liefde te begrijpen.

 

ontdek zelf de kracht van rituelen

Indien je behoefte hebt aan hulp of onder deskundige begeleiding van ons team jouw leven te transformeren, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Wij staan klaar om je te begeleiden op jouw reis naar transformatie en empowerment.

Met liefde en vertrouwen,

Team Dank-jewel

Ingrid, Kim, Monique

Team Dank-jewel. Ingrid, Kim, Monique

dank-jewel

heel je leven dankbaar

Make your inbox happy 

Download gratis 15 vragen om te ontdekken wie je bent en ontvang inspiratie in je mailbox.


Spread the love