Spread the love

De jurk… met zoveel liefde en zorgvuldigheid uitgezocht voor één van de mooiste dagen van je leven…

Wat doe je ermee als de grote dag voorbij is? Ik had mijn jurk netjes opgeborgen in een hoes en deze op zolder gelegd. Als een soort uitstel, want tja wat doe je ermee?

Stille hoop dat ik de trouwjurk zou blijven passen? Of dat mijn schoondochter ‘m zal dragen? Of…?

In de periode van de scheiding wist ik het zeker; ik moet afscheid van nemen van deze prachtige jurk. Energetisch voelde ik zo sterk dat het belangrijk was om dit los te laten. Een andere vorm te vinden.

Ik wilde graag een waardig afscheid van een voor mij belangrijk kledingstuk en een bijzondere periode in mijn leven.

wat doe ik met mijn bruidsjurk
het is toch zonde…

Verschillende opties

Op internet vond ik verschillende opties zoals het verkopen van de jurk of het weggeven aan een goed doel. Maar ook verbranden, begraven, weggooien of verscheuren. Rauwe woede en emotie botvierend.

Ik heb gekozen voor liefde, een dank-jewel voor het leven, dat vroeg om behoorlijk wat herstel-werk. Ik neem je mee in mijn proces.
holistische scheiden

Scheiden doet

lijden

Elk verlies kan leiden tot rouw, ook een scheiding. Afscheid nemen van het leven met iemand samen en alles wat daarbij hoort.

Scheiden doet lijden, maar wat doe je daar vervolgens mee? Het vraagt om rouw-arbeid, om herstel-werk. Het vraagt om leiding nemen over je eigen stuk, om energetisch herstel.

Het doorwerken van mijn woede, verdriet, angst; alles kwam voorbij. Ik heb het ruimte en liefde gegeven, en onder andere samen met Kim en Monique diverse rituelen en healing-sessies gedaan. Terug naar de zachtheid in mijzelf.

Lees meer over verschillende fasen in rouw: Hoe rouw je?

Zachtheid

Zittend op de grond, met mijn trouwjurk in mijn handen ontstond het idee om er een mooi afscheidscadeau van te maken, om het ook in de fysieke wereld af te kunnen sluiten. Om te bedanken voor de mooie tijd samen, mijn aandeel te erkennen, spijt te betuigen en hem met liefde te laten gaan.

Onder de vakkundige en bezielende leiding van Monique heb ik de schaar in mijn bruidsjurk gezet, tranen rollend over mijn wangen. Tijd voor transformatie. Tijd om het liefde te geven.

Proces

Van mijn trouwjurk hebben wij twee mooie boxen gemaakt. Eén voor hem en één voor mijzelf. Met zorg heb ik de foto’s uitgezocht en mijn eigen woorden gegeven aan:

I’m sorry, please forgive me, thank you, I love you

een groot cadeau aan jezelf

Nieuwe vorm

De bruidsjurk is gedurende mijn hele huwelijk getuige geweest. Het mooie geluksmoment van het uitzoeken, de prachtige ceremonie op het strand, het feest met onze vrienden, de fantastische huwelijksnacht. En al die jaren geduldig liggend op zolder, wachtend op dat wat komen gaat. Nu is het getransformeerd naar een nieuwe vorm. Er is ruimte ontstaan, letterlijk en figuurlijk. Het heeft een hele krachtige functie gehad in het loslaten en anders leren vasthouden van mijn grote liefde.

Het heeft geholpen om energetisch van elkaar te scheiden, om verdriet te doorwerken. Het heeft mij teruggebracht naar zelfliefde.

Lieve trouwjurk, DANK-JEWEL!

Ingrid 

 

eigenaar, coach, energetische release

Ben jij klaar voor een grote transformatie?

Een op maat gemaakt coachingstraject?

Neem contact op via onderstaande knop.

dank-jewel

heel je leven dankbaar


Spread the love